Site Name Nedo


Description for image 5Description for image 6Description for image 4Description for image 3Description for image 2Description for image 1

Održana Skupština Aero kluba Tuzla

Slike za Galerije: 

U nedjelju 11. 03. 2018. godine u Tuzli je održana Izborna Skupština Aero kluba Tuzla na kojoj su učestvovali svi aktivni članovi i gosti. Na skupštini je prezentovan Izvještaj o radu za 2017. godinu sa finansijskim pokazateljima, Plan rada Aero kluba Tuzla za 2018. godinu, i pravci razvoja kluba u naredim godinama.

Pored ostalog, članovi Skupštine su jednoglasno usvojili i personalne promjene u menadžmentu Kluba i utvrdili osnovne smijernice rada u narednom periodu koje će se ogledati u slijedećem:

-    preregistracija škole letenja u skladu sa novim propisima izdatim od strane BHDCA;
-    nastavak letačke obuke sa pilotima jedrilica do sticanja dozvole pilota jedrilice, kao i održavanja uslova za produženje postojećih letačkih dozvola,
-    održavanje tehničke ispravnosti postojeće flote letjelica i preobuka pilota na motornu jedrilicu,
-    finansiranje ostalih obaveza za redovno servisiranje rada Aero kluba u skladu sa odobrenim Planom rada za 2018. godinu.

Skupština Aero kluba je ovlastila Upravni odbor da pruži stručnu pomoć kolegama iz Kluba padobranskog jedrenja "Zmaj" Tuzla, te razmotri mogućnost aktivacije Padobranske sekcije.