Site Name Nedo


Description for image 5Description for image 6Description for image 4Description for image 3Description for image 2Description for image 1

Inspekcijski tim BHDCA u posjeti Aero klubu Tuzla

Slike za Galerije: 

Na osnovu plana rada Škole letenja Aero kluba Tuzla polovinom mjeseca februara započeli smo teorijsku obuku budućih pilota jedrilica koja se, zahvaljujući ljubaznošću JU Dom Mladih Tuzla, izvodi u njihovim prostorijama.

Nastava se izvodi u skladu sa Operativnim priručnikom koji je odobren od strane Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA), a prema predviđenoj dinamici završetak teorijske obuke predviđen je za kraj aprila 2016. godine i za sada sve teče u skladu sa planiranim.

Dana 04. 04. 2016. godine inspekcijski tim BHDCA u sastavu gospođa Selma Hodžić, pomoćnik generalnog direktora BHDCA za međunarodnu saradnju, harmonizaciju propisa i pravne poslove, gospodin Enes
Mujezinović - pomoćnik generalnog direktora BHDCA za upravljanje sistemom sigurnosti letenja i gospodin Radenko Dubravac - šef Odsjeka za licence letačkog osoblja izvršio je nenajavljenu kontrolu rada Škole letenja, te prisustvovao izvođenju nastave iz predmeta zrakoplovna navigacija čiji izvođač je bio profesionalni pilot Mujo Mušić - instruktor letenja iz Aero kluba Tuzla.

Inspekcijski tim BHDCA je konstatovao da se nastava izvodi u skladu sa odobrenim Operatinim priručnikom, prema prediviđenoj dinamici uz korištenje sofisticiranih nastavnih pomagala i od strane kompetetnog i stručnog predavača.

Na žalost, iskazano je nezadovljstvo činjenicom da Aero klub Tuzla nema definisano sjedište u gradu Tuzli, što bi u budućnosti mogao biti značajan problem koji će uticati na certificiranje, rad i razvoj Škole
letenja Aero kluba Tuzla.

Aero klub Tuzla će ponovo pokušati ostvariti kontakt sa predstvnicima Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzle u cilju trajnog rješavanja sjedišta u Kluba.