Site Name Nedo


Description for image 5Description for image 6Description for image 4Description for image 3Description for image 2Description for image 1

NAJMLAĐI PILOTI IZ OŠ „TUŠANJ“ TUZLA NA SPORTSKOM AERODROMU

Slike za Galerije: 

Interesovanje za rad i aktivnosti koje se provode u Aero klubau Tuzla pokazale su i najmlađe generacije.

Sportski aerodrom Aero kluba Tuzla posjetili su učenici "Ic" razreda Osnovne škole "Tušanj" iz Tuzle, a u posjeti su podjednako uživali i mališani i piloti. Jadnostavnim i za njih prilagođenim nastupom osnovcima su pojašnjene osnove letenja i zrakoplovnog jedriličarstva.


Znatiželjni i začuđeni pogledi su pratili pojašnjenja iskusnih članova Aero kluba Tuzla, koji su uspjeli odgovoriti na svako pitanje prvačića. A kad smo sa malim "voki-tokijem" zamolili da, "samo za Ic" VEEEEEELIKI avion preletio iznad glava i pozdravi malu raju ... pa se nakon 10-ak sekundi pojavio Wizz-ov Airbus i, naravno, preletio tačno iznad male raje, nastupilo je slavlje.


Učiteljica Almira Selimović kaže da je za njene đake ovo jedan od najljepših izleta u godini, te da će dogodine doći sa novim pitanjima.

Nama su uvijek dobrodošli, jer nam posebno zadovoljstvo predstavlja to što su građani zainteresovani za naš rad i što nas tako podržavaju - naglasio je predsjednik Aero kluba Tuzla Nedim Biščević.


Budući da je letačka sezona već počela, za mališane je napravljen jedan promotivni let. Djeca su ga sa sigurne udaljenosti ispratila gromoglasnim aplauzom.


Vjerujemo i nadamo se da smo kod ovih mališana probudili maštu i pozivamo i ostale škole i građane da nas posjete i provedu vrijeme sa nama.


Tuzla, 18. 05. 2015.

AERO KLUB TUZLA

Tags: