Site Name Nedo


Description for image 5Description for image 6Description for image 4Description for image 3Description for image 2Description for image 1

POČETAK SEZONE 2015

Slike za Galerije: 
Danas, 26.04.2015 godine započeli smo sa letačkom sezonom. Obavili smo tehničke preglede letilica i aerodromske opreme, koje smo djelimično započeli prethodnog vikenda.  Nekoliko učenika-pilota su imali redovne provjere tehnike pilotiranja sa nastavnicima letenja. Stariji piloti su obavili trenažne letove avionom, da bi spremni i uvježbani mogli pristupiti obavljanju postavljenih zadataka.

Prije dvije sedmice smo završili sa opremanjem kuhinje u aerodromskoj zgradi, što će omogućiti cjelodnevni boravak na sportskom aerodromu članova Aero kluba Tuzla. Kosilica koju smo kupili u prethodnoj sedmici, već se pokazala kao vrlo isplativa investicija. Naša poletno sletna staza je sad u mnogo boljem stanju. U ovoj godini smo planirali još nekoliko investicija u opremu, kao i u infrastrukturu aerodroma. Svake godine na našem sportskom aerodromu je boravak ugodniji u odnosu na prethodnu godinu. I dalje ćemo, osim školovanja mladih pilota i takmičenja, primjerom pokazivati i učiti naše mlade pilote kako da budu dobri domaćini.

Planirali smo u ovoj sezoni da naši učenici, polaznici iz prethodnih sezona, ostvare uslove za polaganje ispita za dobijanje dozvole pilota jedrilice i izađu na ispit. Planirali smo učešće na dostupnim takmičenjima i organizaciju jednog takmičenja na našem aerodromu. U saradnji sa AK Livno i AK Sarajevo planirali smo odlazak svih članova Kluba i organizovanje letenja u Livnu, gdje su uslovi za jedriličarski sport izuzetno dobri, što su prepoznali piloti iz mnogih evropskih zemalja, kojih je svake godine sve više u Bosni i Hercegovini.

Mnogo planova i entuzijazma ima ova mala ekipa. Ako naš rad pratite na web stranici ili na FB stranici to nas raduje. Uz to, pozivamo vas da nas posjetite na sportskom aerodromu. Našu radost i naše uspjehe vrlo rado dijelimo sa našim gostima. Svima nam treba pozitivnih priča, a sve činimo da budemo jedna od tih pozitivnih.

Aero klub Tuzla

Tags: