Site Name Nedo


Description for image 5Description for image 6Description for image 4Description for image 3Description for image 2Description for image 1

AERO KLUB TUZLA - SAMO NEBO JE GRANICA

Slike za Galerije: 
Tradicionalno, kraj godine je period kada se "svode računi", odnosno analizira urađeno i skiciraju planovi daljeg rada.


Aero klub Tuzla završava sezonu sa 8 novih pilota jedrilica, što je bio glavni cilj koji smo postavili za ovu godinu. Škola letenja Aero kluba Tuzla je "podarila" našem Klubu i novog instruktora letenja, čime smo značajno iskoračili ka novoj fazi u planiranju razvoja Kluba.

Uspjeli smo u potpunosti zadovoljiti standarde tehničkog održavanja letilica i aerodroma, uz poštovanje svih segmenata sigurnosti letenja, te sa tehnički ispravnom flotom i dovoljnom količinom pogonskog goriva ulazimo u 2015 godinu.

Ponosni smo na činjenicu, da je napredak infrastrukture na sportskom aerodromu Aero kluba Tuzla - "Jegin Lug", direktan produkt nesebičnog odricanja, fizičkog rada i entuzijazma svih članova. Vjerujemo da ćemo uslove života i rada na aerodromu i ove 2015 godine, koja nam je na pragu, nastaviti unaprjeđivati kroz izgradnju dovoljnog broja smještajnih kapaciteta, što bi značilo osiguranje kvalitetnog boravka za buduće goste, organizovanje tzv.internata za obuku, raznih manifestacija i takmičenja.

Godinu na izmaku završavamo i sa definisanjem "adrese", odnosno sjedišta Aero kluba u gradu Tuzli, na atrativnoj lokaciji koja će zahtijevati određene infrastrukturne investicije, ali građevinski poslovi nam nisu strani pojam.

Međutim, i pored kvalitetnog planiranja, domaćinskog odnosa prema imovini Kluba, ovakve rezultate ne bismo mogli ostvariti bez značajne podrške Općine Tuzla i naših sponzora, na čelu sa Fabrikom cementa Lukavac, na čemu im se i ovom prilikom neizmijerno zahvaljujemo, te pozivamo i buduće partnere i sponzore da se pridruže timu Aero kluba Tuzla, jer sa nama snovi postaju stvarnost.

Drage "klubašice" i "klubaši", građani planete Zemlje, želimo Vam sretnu i uspješnu 2015. godinu - samo nebo je granica.

Aero klub Tuzla