Site Name Nedo


Description for image 5Description for image 6Description for image 4Description for image 3Description for image 2Description for image 1

ZA NOVU GENERACIJU PILOTA POČELA TEORIJSKA NASTAVA

Slike za Galerije: 
Prema planu rada Aero kluba Tuzla za 2014 godinu, planirano je da se  i ove sezone omogući zaljubljenicima u letenje da se aktivno pridruže našem Klubu. Nakon zatvaranja konkursa za prijem novih članova održan je prvi sastanak sa polaznicima Škole letenja. Na prvom sastanak polaznika i nastavnog osoblja, održanom u prostorijama Aero kluba, dana 21.02.2014 godine, polaznici Škole su upoznati sa načinom rada Škole i planom i programom rada. Pored oficijelnih tema, u veoma prijatnoj atmosferi, podijelili smo nekoliko aerodromskih priča, anegdota, iznijeli naše želje i planove. Na kraju sastanka polaznici Škole, budući piloti, dobili su udžbenike i potpisali pristupnice Klubu. Sljedeća dva mjeseca nastava će se održavati tri puta sedmično. Na kraju teorijske nastave održaće se testiranje, a onda je na redu ljekarski pregled i pripreme za praktičnu nastavu. Letački dio obuke će biti održan u ljetnom periodu, na sportskom serodromu LQJL.

Polaznicima Škole letenja Aero kluba Tuzla želimo uspješan završetak nastave i mnogo lijepih trenutaka i sigurnih letova u članstvu Aero kluba Tuzla.

AERO KLUB TUZLA


Tags: