Site Name Nedo


Description for image 5Description for image 6Description for image 4Description for image 3Description for image 2Description for image 1

NOVI STARI Super Cub E7-DBZ

Slike za Galerije: 
Danas je, konačno, naš Piper PA-18 Super Cub ponovo u letnom stanju. Na avionu je urađen generalni remont, što podrazumijeva dovođenje svih resursa na nulu, što znači da je avion, nakon ovog remonta, u istom stanju kao i kad je bio nov. Nakon snimanja i zaštite rešetkaste konstrukcije, svi dijelovi aviona su presvučeni novim platnom, oprema i instrumenti su modernizovani, sve je ofarbano, motor i elisa su zamjenom vitalnih dijelova ponovo spremni za osvajanje nebeskih visina. Posebno je važno da je avion ponovo spreman za upotrebu u Školi letenja Aero kluba Tuzla. Osnovni zadatak koji je postavila uprava Aero kluba u ovoj godini je školovanje minimalno 3 mlada pilota. Povratkom našeg "Bravo Zulu" ispunjeni su svi uslovi za realizaciju ovog zadatka.

I ovaj text će biti završen pozivom:
Pozivamo sve zainteresovane za aktivno učešće u radu Aero kluba da nam se pridruže. Na aerodromu ima dovoljno mjesta za aktivne članove, manje aktivne članove, simpatizere...vrata su otvorena.

Vaš Aero klub Tuzla.
Tags: