Site Name Nedo


Description for image 5Description for image 6Description for image 4Description for image 3Description for image 2Description for image 1

LIJEPE VIJESTI

Slike za Galerije: 

U letačkoj sezoni 2013 godine naša takmičarska ekipa će biti opremljena novom, modernom, jedriličarskom prikolicom. Jedrilica će u toku transporta biti zaštićena od svih negativnih uticaja, a prikolica će biti odlično mjesto za smještaj jedrilice u zimskom periodu, kad se ne leti duži period. Mi planiramo ovu prikolicu koristiti za jedrilicu Cirrus Std. VTC, sa rasponom krila 15 metara, mada je  u prikolicu moguće smjestiti i jedrilice sa rasponom krila od 18 metara. Nadamo se da će u budućnosti biti prilike da nabavimo i jednu jedrilicu od 18 metara.
Unutrašnjost prikolice je opremljena kompletnom opremom za siguran smještaj jedrilice. U prikolici je ugrađeno i elektro vitlo, što omogućava lagano uvlačenje jedrilice u prikolicu.
Nabavku ove prikolice, a time i podršku u razvoju naše takmičarske ekipe, podržalo je i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, uplatom iznosa od 800,00 KM. Ovaj iznos je iskorišten za plaćanje poreza i drugih taksi koje se plaćaju pri uvozu, homologaciju i sl. Ovom prilikom se zahvaljujemo.