Site Name Nedo


Description for image 5Description for image 6Description for image 4Description for image 3Description for image 2Description for image 1

SEDMICA U KOJOJ ĆE SE DESITI VAŽNE STVARI

Slike za Galerije: 
Dragi naši klubaši, aktivni i manje aktivni, simpatizeri i gosti,

Od kraja prošle letačke sezone do danas, period je obilježen ispisivanjem stotina stranica raznih uputa, programa tehničkog održavanja, programa rada, prepiski sa uposlenicima u BHDCA i šta sve ne, napokon dolazi vrijeme kad će ovaj rad biti zaokružen dobijanjem Certifikata za rad Škole letenja. U toku sedmice sa generalnog remonta dolazi avion Piper Super Cub, naš E7-DBZ. U toku je registracija jedrilica koje smo malo "glancali" dok nije bilo letenja i jedrilice koja je nova u našem jatu i koja će u ovoj sezoni, kandidatima za polaganje ispita za Dozvolu pilota jedrilice, omogućiti skupljanje potrebnog broja sati letenja. Mnogo razloga za slavlje i likovanje. Ali nećemo likovati. Idemo dalje.

U subotu, 08.06.2013 godine idemo na sportski aerodrom. Planiramo da uradimo mnogo stvari koje će omogućiti da boravak na aerodromu bude prijatniji i da bezbjednost letenja dignemo na još viši nivo.
Takođe najavljujemo da će najdalje do kraja sedmice biti objavljen Konkurs za prijem novih članova, kandidata za pilote jedrilica. Bilo bi dobro da svi oni koji još sanjaju o letenju ili su već čvrsto odlučili da budu piloti, dođu na aerodrom u subotu, 08.06.2013 godine.
Mi smo se već uvjerili u odavno poznatu izreku da "samo piloti znaju zašto ptice pjevaju". Postanite član  Aerokluba Tuzla i uvjerite se da je ova tvrdnja zaista tačna.

Vaš AK Tuzla.